Weather

Yıllık Görünüm

Beni Haberdar Et!

Pic of Day

Announces

Yazarlar

KKL'den mezun olanlar ESİN ÖZMEN

kankev.com

28-03-2015

ESİN (SAKIZLI) ÖZMEN
Türkan sınıfımızın gülen yüzüydü…
Geçmişi hatırlamaya çalışırken, yumuşacık sesi, sakin tavırları ve insana huzur veren gülümsemesiyle canlanıyor gözümde.
Okul bitti ama, o hep yanımızdaydı yoğun gündemine rağmen. Oğlumun burnu kırıldığında, ilk adres Türkan. Ben otomobil kazası geçirdim, başucumda Türkan. Cüzzamlı insanların yanında Türkan. Türkiye’nin eğitime ihtiyacı olan gençlerinin yanında Türkan. Yetmedi; yıllar sonra sınıf arkadaşlarımızla yaptığımız toplantılar için gidecek yer bulamadığımız zaman evini bize sürekli açan Türkan. Bu toplantılara kendisi gelemeyecek olsa bile, evini rahatça kullanabileceğimiz kişi Türkan… Oğullarının ihtiyacı olan arkadaşlarını bir öğrenci yurdu gibi, karşılıksız ama sevgi ve şefkatle evinde barındıran Türkan.Kendisini Ergenekon’a dahil etmek isteyenleri bile, o hasta haliyle, ama gülen yüzüyle karşılayan gene Türkan.
Daha yapacağı çok güzel şeyler vardı Türkiye’nin geleceği için. Ömrü yetmedi. Tanrı onu bizden daha çok sevmişti anlaşılan. Türkiye’ye bıraktığı güzel eserlere dokunmadan ve devamının geleceğini bilerek yanına aldı.
Eminim ki dünya Türkan’ın kim olduğunu biliyordur. Ve eminim ki en sonunda en haklı çıkan yine sen olacaksın sevgili arkadaşım. Nurlar içinde yat. Gözün arkada kalmasın.
(469) Esin (Sakızlı) Özmen


Write Comment


E-Mail :


Will be hidden

Name :


Shown together with your comment

Submit Comment

Available Comments